Hayat mücadele hikayelerin yazıldığı bir kitabın bütünüdür, normal bir insan hayatının yıllarına göre koskoca hayatı kıyaslarsak bir sürü insanın dünyayı bıraktığı mirası kapsar. Bu insanların başında başlıca tarihin sayfalarında yazılan mucitler, kaşifler, komutanlar ve bilim adamları yer almaktadır, ortak noktaları ise yürüdükleri yolda pes etmemeleridir. Günümüzde ise durum çok farklı bir durum var. Konfor alanına düşkün insanlar türemeye başladı. “Konfor alanı” anlamlandırırsak insanın rahatlığa erdiği yer veya hiçbir şey yapmadan her şeyi elde etmesidir. Ayrıca insana birçok zararı bulunmaktadır, konfor alanına sadece yorulunca veya önemli bir şeylerden korunmak üzere tercih edilmesi gerekir, yoksa beynin performansı düşebilir ve ardından da emek gerektiren eylemlere karşı “pes etmek” seçeneğini seçilmesine neden olacaktır. İşte peş etmemek için 3 neden…
1-Hayat Devam Ediyor
Birey yetişkinliğe adım atmaya başladığında kendi hikayesini yazmak ister. Özellikle global anlamda insanlığı tehdit eden Covid-19 hastalığı yüzünden Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya çapında pandemi ilan edildiğinden beri insanlar evlerinde oturmaya mecbur edildi. Normal sağlıklı bir insan için temel gereksinimleri, gezme ve spor ihtiyacı karşılayamaz oldu, bu durum insanlar da psikolojik sorunlar ortaya çıkardı ve hayat enerjilerinin düşmelerine neden olmuştur. Pandemi sürecinde evde oturmak insanların enerjisini düşürmüş olabilir fakat hayat devam ediyor. Hayatı kaçırmak kötü sonuçlar doğurabilir ve doğrudan hayata küsmenize sebebiyet verebilir. Bu yüzden hayatı en güzel şekilde geçirmeye bakın.
2-Fırsatlar
Fırsatlar her zaman insanın gözünün içine bakmıyor ve insan fırsatı gözünden kaçırdığı zamanda peşinden koşuveriyor. Çevresinde tanıdığını bir arkadaşı, keşfettiği bir eşya ya da karşılaşılan bir hata bile insanın hayatındaki en önemli fırsat olabiliyor. Sadece fırsatları bulmak ve nasıl değerlendirilmesi önemlidir.
3-Gerçekler ile Yaşamak
Gerçekler ile yaşamak insan mantığına harikalar yaptırır. Gerçeklik her zaman insanı iyi olaylara sürüklemez, aynı zaman kötü olayların doğmasına da sebebiyet verir fakat kötü olaylara ayrı bir değinmek gerekir. Kötü olaylar insana sağlam ders niteliğine sahiptir, oda kötü olayların sonuçlarının bir daha tekrarlanmamasına yoğun bir emek harcanmasıdır.