Girişimcilik Nedir?
  1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Girişimcilik Nedir?

0

Girişimciliği tanımlamak gerekirse, kar elde etmek için birtakım riskler alarak iş kurmak ve iş fikri üreterek geliştirmektir. Gelişmekte olan rekabetçi küresel pazarda risk alarak iş kurmak ve iş geliştirip düzenlemek ve yönetmek için harekete geçmektir.

Son yıllarda değişen teknolojinin gelişimi ile birlikte insanlar geliştirdikleri projeleri hayata geçirmek için adımlar atmaktadır. Teknoloji girişimleri ile, büyük sermayeler gerekmeden de başarılı bir girişimci olunabileceği fikri, her geçen gün daha fazla kişiyi girişimci olmaya teşvik etmektedir.

Girişimci Kime Nedir?

Girişimci pazardaki fırsatları görebilen ve yeni iş fikirleri ile gereken riski alarak aklındaki fikirleri harekete geçirebilen kişilere denir. Harekete geçilmediğinde hiçbir fikir girişime dönüşemez. İnsanların sıkıntı ve problem olarak gördüğü durumları girişimciler çözüm ve fırsat olarak görürler. Birçok insana ilham olmuş Türk Girişimci Milka yazımızı inceleyebilirsiniz.

Girişimcilerin Sahip Olması Gereken Özellikler;

Girişimci ihtiyaç duyduğu birçok farklı beceriyi bu süreçte kazanacaktır, ancak bazı özelliklere daha işin içindeyken sahip olmak büyük faydalar sağlayabilir. Genel olarak girişimcilerin hayatlarına baktığımızda bazı ortak özellikler bulacağız.

Motivasyon

Girişimci ruhunu kaybettiğinde başarısız olduğunu ilan etmiş olur. Çünkü bir yerde maaş karşılığı çalışmıyorsun, kendin çözüm üretmeye çalışıyorsun. Bu konuda kendi motivasyonunu yaratmalı ve her zaman aynı tutkuyla çalışmayı arzu etmelidir.

İleri Görüşlülük

Girişimciler için geleceği bugünden görebilmek çok önemlidir. Bu, yarının trendlerini tahmin etmek ve henüz ortaya çıkmamış ihtiyaçlara cevap verebilecek projeler hazırlamak ve üzerinde çalıştığınız projelerin gelecekteki koşullarda başarısını tahmin etmek için önemlidir. İşin sırrı, mikro trendi doğru okuduğunuzda doğru pozisyonda olmak ve yükseliş trendi olmak.

Finans Yönetimi

Bir girişimcinin sahip olması gereken niteliklerden biri, fonları yönetme yeteneğidir. Girişimci parasını yönetemiyorsa şirketini yönetemez. Gelir – gider takibini, kar durumlarını ölçebilen ve birikim yapabilen girişimcinin başarılı olmaması söz konusu değildir.

Hedef Odaklı

Girişimciler başarıya odaklanmıştır ve hedeflerine ulaşmak için sıkı çalışmaları gerektiğinin farkındalardır. Hedeflerini belirler ve bu hedefe ulaşmalarını sağlayacak plana sadık kalırlar. Tabii bu zeminin hazırlanmasında, girişimcinin sunduğu ürün veya hizmete inanması da büyük önem taşır.

Planlama Yeteneği

Planlama yeteneği bir iş planı hazırlamaktan çok daha fazlasını ifade ediyor. İş planı önemli ama bunun ötesinde planlarınızı daha ufak ve daha çabuk hayata geçirilebilir parçalara bölebiliyor olmanız gerekiyor. İşin planlama kısmında takılıp kalmamak, gereksiz detaylarla dolu planlar içerisinde boğulmamak da planlama yeteneğinin bir parçası.

Her girişimcide olması gereken özellikler, yaratıcı fikirlerin gerçeğe dönüşebilmesi için gereklidir. Girişimci başarılı olmak için fikir ürettikten sonra maddi ve manevi olarak projesini sürdürebilmeli, kendini ve şirketi geliştirmeye devam etmelidir.

Girişimci daima değişimi arayan, değişime karşı tepki veren ve değişimi fırsat olarak gören kişidir.

Peter Drucker

Girişimcilerin Sorumlulukları Nelerdir?

Girişimciliğe adım atan kişi sayısı her geçen gün artmakta. Kimileri başarıya ulaşmış oluyor, kimileri ise hayal kırıklığına uğramakta. Bu durumda girişimcinin sorumluluklarının neler olduğunu belirtmeliyiz.

  • İşetme stratejisi oluşturmalı ve planlanacak olan girişimin hangi pazarda yer alacağına karar vermelidir.
  • Girişimci, girişimde bulunmayı düşündüğü sektörü incelemeli ve Pazar araştırması yapmalıdır.
  • Potansiyel müşterilerin projelere ilgi göstermesini sağlamak için farklı ürün ve hizmetler geliştirmek.
  • Rakiplerini değerlendirmeli,
  • Girişimin gelecekteki durumları belirleyebilmek için, uzun vadeleri içiren planlar oluşturmalı.
  • Girişim, iş fikri  oluştururken yatırımları dikkatli yönlendirmelidir.

Sizlerde başarılı girişimci olmak istiyorsak tek yapmamız gereken etrafınıza dikkatlice bakmak. Belki de bundan sonra çevremizde buluş ve fikirlerin hayal bile edemeyeceğimiz, birçok yeni ürün ya da hizmet birkaç adım mesafede duruyordur. Bunlardan bir tanesini oluşturan başarılı girişimci bir ihtimal de siz olacaksınız.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir