Girişimcilik ile İlgili Temel Kavramlar Nelerdir?
  1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Girişimcilik ile İlgili Temel Kavramlar Nelerdir?

0

Girişimci için; bir hizmet üretmek amacıyla o hizmet için gerekli olan unsurları bir araya getiren kişidir diyebiliriz. Girişimcilik ise bu hizmet üretimi için projeyi uygulamaya koymaktır. Peki girişimcilik ile ilgili temel kavramlar nelerdir? bunları inceleyelim.

Her gün gelişen teknolojiyle birlikte girişimcilik alanında da çeşitli gelişmeler olmaktadır. Bununla birlikte yeni oluşan girişimcilik alanları da eklenmektedir. Fakat girişimcilik çeşitleri artsa da değişmeyen önemli kavramlar vardır. Bunlar da girişimciliğin temel kavramlarıdır. Bu kavramlar; risk alma, yenilikçi ve yaratıcı olma, öncü olma ve rekabetçi düşünmedir.

Yenilikçi ve Yaratıcı Olma

Yenilikçi ve yaratıcı olma girişimciliğin temel taşıdır. Çünkü yeni fikirler ve çözümler üretmeyi, taklitçi olmamayı ifade eder. Yaratıcı olmak demek kimsede olmayan fikri ortaya çıkarmak, yeni buluşlar icat etmek demektir. Aynı zamanda yaratıcı ve girişimci kişiliğe sahip olan insanlarda zeka ve merak duygusu bulunması gereken ilk özelliklerdendir. Yaratıcı kimliğe sahip girişimciler aynı zamanda korkusuz olmalıdır. Çünkü denenmemiş olanı yapmak için risk almak gerekmektedir.

Yaratıcılık doğuştan gelen bir özellik olabildiği gibi üzerine eklenecek bir takım özelliklerle belli oranda geliştirilebilir. Aynı zamanda yaratıcılık aşama aşama ortaya çıkabilir. Bu aşamalar ilk olarak bilgi toplama ve gözlemleme aşamasıdır. İkinci aşama bekleme aşamasıdır. Bu aşamada edinilen bilgiler havuzda birikir ve bilinçaltında yer eder. Son aşamalar fikrin denenmesi ve sonrasında da uygulamaya geçmektir.

Risk Alma

Risk alma her ticari faaliyette olabileceği gibi girişimciler için de geçerlidir. Girişimciler olabilecek zarar, kayıp ve hasarlar için riski göze alarak adım atmalıdır.

Öncü Olma

Bu kavram yenilikçilikle aynı temele dayanmaktadır. Çünkü yeni fikirleri ilk ortaya sunan kişi öncü olma özelliğine de sahip demektir. Böylelikle atılan adımla rakiplerini taklit etmek yerine yeni fikirler öne sürmüş olmaktadır.

Rekabetçi Düşünme

Rekabetçi düşünme üretilen malın rakip firmalardan daha kaliteli ürünler üretip daha uygun fiyatlarla satışı gibi konular içermektedir. Ya da daha fazla ürün sunma gibi seçeneklerle rekabetçi düşünce geliştirilebilirdir. Bu durum firmalara rekabet ortamında tüketici yönlü bir çalışma sağlar.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir