Girişimcilere Değerli Tavsiyeler
  1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Girişimcilere Değerli Tavsiyeler

0

Yeni bir iş mi kurmak istiyorsunuz? Daha önce hiçbir girişimcilik deneyiminiz olmadı mı? Nereden başlayacağınızı mı bilmiyorsunuz? Ne tür bir şirket yeni bir girişim için daha uygundur? İşte bu sorularınıza kısa ve açık cevaplar bulmak, bu yazımızın konusudur…

Farklı Fikirlere Sahip Olun

Yeni bir iş kuracak olan girişimcinin öncelikle yapacağı işe dair farklı bir fikre ve bu fikir doğrultusunda gerçekleştirmeyi düşündüğü bir amaca sahip olması gerekir. Günümüzde firmaların rekabet gücü, sürümden kazanmaktan çok “ürettiği ürünün diğerlerinden farklılığını vurgulayabilme gücüne” bağlıdır. Bu da gerçekten iş yeniliği, süreç yeniliği ve ürün yeniliğini içeren bir süreçtir. Bu açıdan hangi sektörde ne yapacağına karar vermiş bir girişimci olmak demek, gireceği piyasayı ve ürününü pazarlayacağı müşteri kitlesini iyi tanıyan, dolayısıyla, talebin bugün ne yönde olduğu ve gelecekte ne yönde olacağını bilen bir girişimci olmak demektir.
Eğer kafanızda elle tutulur belli fikir oluşmuşsa bunu bir iş planı ile sabitleyin. Bir iş planı başlangıçtan itibaren sizin hem anayasanız olacaktır hem de işin her aşamasında kontrol ve denetimi elinizde bulundurmanızı sağlayacaktır.

İyi ve güvenilir bir ekip kurun

güvenilir bir ekip kurun

Girişimcilik alanında verilebilecek tavsiye iyi ve güvenilir bir ekip kurmadır. Güvenilir bir ekip kurma işin ilerlemesi ve gelişmesi bakımından oldukça önemlidir. Yapılan işte ve çalışmalarda creatif düşünce sistemi işin hızla ilerlemesini sağlamaktadır. Bu konuda girişimci hassasiyeti , girişimin büyümesi için çok önemlidir.

Yeni nesil düşünce sistemine sahip olan kişiler ile kurulan bir ekip işin ağını genişleterek daha kapsamlı bir iş alanı yaratmaktadır. İyi ve güvenilir kişiler ile kurulan bir ekip, işin hızlı ve sorunsuz ilerlemesi konusunda da destek oluşturmaktadır.  Çalışma politikasına sadık olan kişiler için kurulan iyi ve güvenilir ekip, beraber çalışma konusunda da tecrübe kazanmaktadır. Ekibin her üyesinin birbiri ile iletişim içerisinde olması işi çözme konusunda başarıya ulaştırmaktadır. Firmaların kendi iş ağını genişletmek için yeni ve kreatif düşünce sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Başarılı bir ekibe sahip olan bir girişim başarıdan başarıya koşar !

Meraklı olun ve araştırmacı bir ruh taşıyın

Hepimizin bildiği gibi merak her şeyin başı. Konu girişimcilik olunca da merak için ilk kıvılcım diyebiliriz. Üstelik girişimci olduğunuzda benim bu konuyla ilgim yok, araştırma yapmayacağım deme şansınız yok. Birçok konu sizin ilgi alanınıza girmeli ve araştırma yapmalısınız. Çünkü öğrendiğiniz her yeni bilgi sizin için yepyeni bir fırsat olabilir. 

Doğru riskler almayı bilin

risk alın


​Genç girişimcilerin sahip olması gereken diğer özellikler ise kesinlikle cesaret ve özgüven. Cesaret faktörü olmadan yeni bir iş için adım atmanız çok zor. Bu işi başarılı bir girişim haline getirmek ise atılım yapmaktan ve risk almaktan geçiyor. Bildiğiniz gibi risk almak da ciddi bir özgüven gerektiriyor. ​

Bir fikirle değil, bir problemle işe başlayın

Girişimci olduktan sonra fikir konusundaki düşünceniz de zaman içinde değişecek. Hangi girişimciye sorarsanız sorun, bir fikirle yola çıktıklarını söylerler. Fakat işin doğrusu bu değildir. Genellikle arkadaşlarıyla bir problemi tartışırlarken akıllarına bir fikir gelir. Bu yüzden bir fikirden ziyade bir problemden yola çıkmanız gerekir.

Başarılı bir iş kurmak istiyorsanız insanların ya da işletmelerin yaşadığı bir probleme odaklanın ve bu problemi çözmek için var gücünüzle çalışın. Bu sizin çıkış noktanız olsun.

 Parayı yönetme becerisi edinin

para yönetmeyi öğrenin


​Hangi sektör olursa olsun, para yönetme becerisi her girişimciye gerekli. Unutmamak gerekir ki para yönetimini bilmeyen bir girişimci, işleri yönetmekte de bir hayli zorlanır. Mali durumların hesaplanması, vergiler,  gelir-gider takibi, çalışan maaşları derken girişimcinin doğru bir şekilde bütçe planlaması yapabilmesi şart. 

Hatalarınızdan ders çıkartın

​İnsanız ve zaman zaman hepimiz çeşitli hatalar yapıyoruz. Genç bir girişimci olarak siz de yeni kurduğunuz işte birçok hata yapacaksınız. Fakat unutmayın ki ders çıkarmayı bildiğiniz sürece; büyük ya da küçük yaptığınız tüm hatalar size yepyeni şeyler öğretecek. Farklı konularda deneyim kazanmanızı sağlayacak. Bu nedenle bir girişimcinin hata yaptığında neyi yanlış yaptığını bilmesi ve iyi bir analiz yapabilmesi bu işin olmazsa olmazı. Aksi durumda hatalar tekrarlanır ve işiniz zarar görür. ​

Vazgeçmeyin

İşinize bakıyor ama görmüyor olabilirsiniz. Sadece büyük resme değil aynı zamanda en ince detaylara kadar her şeye dikkatle bakın. Her çatlağı ve her detayı görün. Sadece işinize bakmayı değil gerçekten görmeyi öğrenin. Ve güvendiğiniz insanların uyarılarını mutlaka dinleyin.  Yapılan araştırmalara göre yeni girişimcilerin sektörde başarısız olmasının en temel sebebi hemen vazgeçmeleridir. Tüm zorluklara rağmen vazgeçmeyerek siz de başarılı bir girişimci olabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir