Moda Devi Gucci’nin Saraciye Mağazasından Dönüşme Süreci

Moda Devi Gucci’nin Saraciye Mağazasından Dönüşme Süreci

1921 yılında kurulmuş olan Gucci, önemli bir süreçle meydana gelmiştir. Saraciye mağazası olarak ilerleyen süreçte zamanla gelişen Guccio Gucci, markayı çok daha iyi yerlere getirmeyi amaçlamıştır. Bununla birlikte 1921 yılında kendi soyadını verdiği ve şu anda dünya devi olan şirketi açmıştır. Kuruluş yeri İtalya olmakla birlikte, moda tasarımı hususunda İtalya ve İngiltere’den esinlenilmiştir. İlk kurulmuş olduğu dönemlerde kaliteli çantalar üreten dünya devi bugünlerde modaya yön veren önemli bir kuruluş. Bu çantalar el ve sırt çantası olarak genellikle deri modelleriyle o dönemlerde üretilmiştir.

Gucci Markası Moda Tasarımlarını Nereden Aldı?

Kurulduğu ilk dönemlerde, kurucusu olan Guccio Gucci tarafından İngiltere’den büyük bir moda akımı İtalya’ya taşınmıştır. Gucci bu süreçte büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Gelişmesinde ve bugünkü dünya devi olmasında en erken noktalardan bir tanesi bu durumdur. 1953 yılında vefat eden Gucci, bu tarihe kadar tüm tasarımlar ve yeniliklerden, şirketin başında yer almıştır. Ölümünden sonra oğulları şirketin yönetimini devraldı. Gucci’nin oğulları başlarından çok daha fazla girişimci olmaları nedeniyle markanın kıyafetlerini Hollywood ünlülerine ulaştırdılar. Bu sayede, ünlüler markanın kıyafetlerini film ve dizilerde kullanmaya başladı.

Gucci Logosu Nasıl Tasarlandı?

Gucci Logosu Nasıl Tasarlandı?

İlk kurulduğunda herhangi bir logosu bulunmayan firmanın, Guccio Gucci’nin ölümüyle birlikte resmi logosu tanıtıldı. Logo Guccio Gucci’nin oğulları tarafından babalarının anısına GG olarak hazırlanmış ve resmi logo olarak kabul edilmiştir.

Nasıl Gelişti?

Hollywood yıldızlarının kıyafetleri dizi ve filmlerde kullanmasının ardından Gucci, bir dönem batma tehlikesi yaşadı. Bu dönemden sonra şirket sahipleri çeşitli araç firmaları ile anlaşmalar yaparak, büyük yatırımlarda bulundular. Bununla birlikte Gucci markasının üretmiş olduğu kıyafet ve çantaların satış oranı %95 oranında artış gösterdi. Bununla birlikte birçok ünlü tasarımcı şu anda halihazırda Gucci markasından moda tasarım üzerine faaliyetler gösteriyor.

Günümüzde Gucci

Günümüzde Gucci markası dünyanın her yerinde şarkıları devam eden ürünler üretmeye devam etmektedirler. Oldukça yenilikçi kıyafetleri ve çantaları ile modaya yön vermeye devam eden Gucci, farklı tarzları ile dikkatleri üstüne çekmeyi başaran ender moda firmaları arasında yer almaktadır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık