Pozitif Düşünme Yolları

olumlu düşünme yolları

Pozitif Düşünce Nedir ?

Pozitif düşünce gücü, beynimizin verimli kullanımı için ilk koşuldur. Çünkü Beynimiz sadece verilen talimatları uygular. Beynimizi verimli kullanıp kullanmamak sadece bizim elimizdedir. Düşüncenin gücü ile yapmak istediklerinize ulaşırsınız. Bu düşünce metodu bazı kişilerin alay konusu yaptığı bir pollyannacılık değildir. Beyninizi iş hayatınızda ve özel yaşamanızda planlamanızı sağlar, hedefler oluşturur, ve bu hedeflere ulaşabilmeniz için beyninizi planlar. Pozitif düşünce ve beyin gücü inanılmaz kapılar açabilir yada önünüze çıkan fırsatları kaybettirir.

Pozitif düşüncenin gücü sizin karakteriniz ve yaşam tarzınızdır. Yaşadığınız olayları nasıl değerlendirdiğiniz ve önünüze çıkacak olaylara nasıl tepki vereceğiniz pozitif düşünce gücünüzün yansımasıdır. Olumlu düşüncenin gücü hayallerinizin ötesindedir.

Muhtemelen birisi size “bardağın yarısını dolu olarak gör” demiştir. Bu yorumları yapan kişiler pozitif düşünenlerdir. Araştırmacılar, iyimserlik ve olumlu düşüncenin yararlarına işaret eden daha fazla kanıt buluyor.

olumlu düşünün

Olumlu Düşünmek Neyi Değiştirir?

Olumlu düşünme sizlerin hataları ya da sıkıntıları kabullendiğiniz anlamına gelmemektedir. Oluşan yanlış algıyı yıkarak olumlu düşünmeye çalışın. Ayrıca önünüze çıkacak herhangi bir problem karşısında bunun en iyi şekilde üstesinden gelmeye çalışmalısınız. Bu sıkıntı ve problemleri birer iyileştirme fırsatı olarak görüp bunların üzerine gitmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra bunu başarabilmek içinse öncelikle kendinize duyduğunuz güveni en üst noktaya çıkarmalısınız. Eğer bunu tam anlamıyla sağlayabilirsiniz karşılaşacağınız tüm sorunlar üzerinde sakin, pozitif ve yerinde kararlar verebilirsiniz. Bu sizlerin öz güvenini artıracağı gibi aynı zamanda çevrenizin de size duymuş olduğu saygıyı artıracaktır.

İyilik yapmanın gücünü ıskalamayın

Başkalarına yardım etmek kendine yardım etmektir aynı zamanda. Özellikle size benzer sorunlar, olumsuzluklar yaşayan insanlara herhangi bir şekilde destek olmaya gayret edin. Elinizden ne geliyorsa onu yapmak yeterli. İyilik yapmak ruhu besler. Bu, birinin ağır paketleri taşımasına yardım etmek veya yabancı birine yol tarif etmek kadar basit bir şey de olabilir.

Çevrenizdeki dünyadan zevk alın

Zaten yeterince sorun yaşıyorsanız, yapacağınız şey çevrende sizi iyi hissettiren şeylere odaklanmaktır. Keyif alacağınız her şeye dikkat edin, bir hobi, bir etkinlik, iyi bir kahvenin verdiği keyif… Bu bir kuş, bir ağaç, güzel bir gündoğumu veya gün batımı, hatta birisinin giydiği bir elbiseyi güzel bulmak bile olabilir. Keyif aldığınız, zevk aldığınız şeylere odaklanın, deneyimleyin.

anı yaşayın

Şimdiyi yaşayın

Sık sık geçmişte yaşanan başarısızlıklarınız, mutsuz günleriniz veya geçmiş kötü günleriniz hakkında sürekli düşünüyorsanız, bu düşünceleriniz pişmanlık, suçluluk ve gerginlik yaratıyorsa şimdiki andan daha ,çok geçmişte yaşıyorsunuz demektir. Bu size çok acı çektirir. Gelecek hakkında ise sık sık “eğer … olursa” veya “ya … olursa” ne olur diye başlayan cümleler kurup kendinizi huzursuz ve stresli hissediyorsanız…Zihninizin geleceğe dair oluşturduğu felaket senaryoları içinde yaşıyor demektir.*“Eğer … olursa” şeklinde başlayan hiçbir sorunun yanıtı yoktur. Çünkü ne yaşanacağı bilinmeden nasıl başa çıkılacağı da bilinemez. Kaygıyı kaçınılmaz olur. O yüzden anın tadına bırakın kendinizi.

Kimseyi suçlamayın, kendinizi değiştirin

İnsan her zaman ektiğini biçer. Bu yüzden kimseyi suçlamamak gerekir. İnsanın başına kötü bir olay geldiğinde veya gerçekten bir hastalığı varsa önce düşünce şeklini değiştirmelidir. Pozitif şeyler ekince pozitif sonuçlar elde edilir. Hasta olunca hatayı kabul etmek gerekir. Suçu kimseye yüklememek, düşünce tarzını değiştirmek gerekir. Çözümü kimsede aramayın, hayatınızda hatalı yönler varsa demek ki düşünce şekliniz hatalıdır. Radikal kararlar alın ve düşünce şeklinizi topyekün değiştirin.

negatiflikten uzak durun

Negatif etki yaratan kişilerden uzak durun

Çevresel etkiler, aile, evlilik, ilişkiler, negatif enerjiyle yüklü arkadaşlıklar insanları etkiler. Paylaşımlarda negatif duygu varsa, bu yaşlanmayı hızlandırır, hastalıkları çoğaltır. Bu nedenle çevremizi seçerken dikkat etmemiz lazım. Çünkü baştan yapacağımız küçük seçimler geleceğimizi etkiler. Örneğin eşinizi seçerken, arkadaşlar, dostlarınızı seçerken dikkat edin. Pozitif enerji veren insanlarla daha çok bir araya gelin. Enerjinizi alan ve negatif yüklü çevreden uzak durun, sınır koyun. Bırakın az dostunuz olsun, on binlerce olmasına gerek yok, birkaç tanesi yeter. Yeter ki size enerji versin, pozitif paylaşımlarınız olsun. Ancak az ve öz olan dostlarınıza da değer verin. Hakkını verin, yükseltin.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık