Depresyondan Kurtulmanızı Sağlayacak 3 Mucize Yol

depresyondan_kurtulmak

Depresyon artık günümüzde insanlarda sık rastlanan bir psikolojik hastalık oldu. Depresyon, insanın günlük yaşamında hiçbir şey yapmama istediğine yol açar. Sürekli üzüntülü olmak ve yataktan çıkmamak isteği gibi halsizlik istekleri yaratmasına sebep olur. İnsanlar isteyerek depresyona girmiyor maalesef. Depresyona girmenin başlıca sebepleri var aslında. Bu sebepleri saymakla bitmez fakat insanın günlük hayatında sıkça rastlanan sebeplerdir. Artık depresyondan kurtulmanın kolayca mümkün olduğu bir dünyadayız. İşte depresyondan kurtulmanızı sağlayacak 3 mucize yol…

1-Günlük Hedef Yazma ve Tutturma

İnsan çocukluk döneminden yetişkinlik çağına kadar hayal kurarak büyür ve gerçek hayata adım atmaya başladığı zaman ilk olarak hayallerini gerçekleştirmek ister, bu hayallerin büyüklüğü insandan insana değişebiliyor. Örneğin bir insan samimiyetle dolu bir ev ister, insanlar da topluluğa katkıda bulunmak için bir şeyler keşfetmek ister. Hayalleri gerçekleştirmeye çıkan birçok insan depresyona girer. Çünkü tecrübe ve azim eksikliğinden kaynaklanır. Bu iki eksikliği çözmek hedef belirlemek ve hedefleri gerçekleştirmek insan her zaman bir mücadele içinde olduğu hissettirir. Normalde depresyona giren insanlar boş zamanlarını nasıl değerlendiremediklerini bilmedikleri için depresyona girme eğiliminde olurlar fakat bazı depresyona giren insanlarda durum çok farklı olabiliyor, bu tür durumlarda profesyonel yardım almak önemlidir.

2-Gereksiz Düşüncelerden Kurtulma

Beyindeki gereksiz düşünceler hayatta her zaman başa bela olabiliyor. Beyin düşünce üretmek için vardır ve fazla çalıştığı zaman yoruluyor, performansı eksikliğinden dolayı işlem yapamaz hale geliyor aynı bilgisayarın hafızası dolması gibi. Aynı durum boş zamanlarda hiçbir aktivitede bulunmamak depresyona girmeye sebep olur. Bu yüzden gün içerisinde temizlik olur, bir hobi olur, işe gitmeden önce sağlıklı kalmak için yaptığı spor olur; bu tür aktiviteler hem deşarj olmaya hem de gereksiz düşüncelerden kurtulmanıza yardımcı olur.

3-Saçmalama

İnsanlar bazen çalıştıkları zaman bunabiliyor ve kendilerini işe vermek zorladıklarından dolayı yaşama isteğini kaybetmektedirler. Bu uzun süreli çalışma saatlerine dayandırabilir ve bazı araştırmalar gösteriyor ki uzun saatler boyunca çalışan insanlar erken yaşta hayatlarını kaybetmektedirler. Eğer ki uzun saat çalışan bir insansınız çalışma saatlerinizde zaman yönetimi yaparak kısa süreli molalar sayesinde üzerinizdeki baskıyı atabilirsiniz. Ayrıca üzerinizdeki baskıdan da tamamen kurtulmak günün belirli bir saati mantıksal nedeler aranmadan saçmalamak çok iyi gelebilir. Örneğin geyik muhabbeti yapmak gibi ya da bağıra bağıra şarkı sözü söylemek gibi.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık