Hibe takviyesinden nasıl faydalanılabilir, hibe nedir? Kaç TL hibe alabilirim? Hibe dayanağına nasıl müracaat yapılır?

hibe-takviyesinden-nasil-faydalanilabilir-hibe-nedir-kac-tl-hibe-alabilirim-hibe-dayanagina-nasil-muracaat-yapilir-LqBHWGKz.jpg
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun, girişimcilere geri ödemesiz takviye sağladığı 1512 Ferdi Genç Teşebbüs (BİGG) Programı’nda, bu yılın birinci davetine çıkıldı.
BİGG 1. Kademe Uygulayıcı Kuruluşları ortasında yer alan Yaşar Üniversitesi, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle “Sürdürülebilirlik için Bir Yaşam” için fikri olan genç girişimcilere 200 bin TL hibe dayanak sağlayan programa, müracaatları bekliyor.
Program kapsamında 200 bin liralık TÜBİTAK hibe dayanağı için müracaatlar alınmaya başlandı.
BİGG ile genç girişimcilere, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma paha ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek, milletlerarası ölçekte rekabet gücü olan teşebbüslere dönüştürebilmeleri için karşılıksız 200 bin TL takviye veriliyor.
2012 yılında başlatılan program kapsamında desteklenen bin 789 teşebbüsçü, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı buldu.

Yaşar Üniversitesi ve ODTÜ Teknokent iş birliği ile hayata geçirilen T-BİGGY de müracaatları kabul etmeye başladı.

Davet kapsamında; akıllı ulaşım, güç ve pak teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, bağlantı ve sayısal dönüşüm, sıhhat ve uygun hayat, sürdürülebilir tarım ve beslenme olmak üzere 6 tematik alan yer alıyor.
4 Mart’a kadar programa başvuracak olan girişimcilerin uygun bulunan iş fikirleri, ön kuluçkaya alınarak doğrulama süreçlerinden geçirilecek ve nitelikli iş planı hazırlama, bunları son kıymetlendirme için TÜBİTAK’a iletme konusunda girişimcilere dayanak sağlanacak.

Birinci kademe sonunda hazırladığı iş planı uygulayıcı kuruluş tarafından onaylanan teşebbüsçüler, programın ikinci etap başvurusunu yapacak.

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey ve T-BİGGY Proje Yürütücüsü Begüm Merih, programın geçtiğimiz üç periyodunda gönderdikleri projelerden 12’sinin toplam 2 milyon 400 bin TL hibe takviyesi kazandığını belirtti.
Özbey ve Merih, T-BİGGY olarak bilhassa Covid-19 salgını devrinde kıymeti daha da anlaşılan sürdürülebilirlik kavramından hareketle “Sürdürülebilirlik için bir yaşam” için projeleri olan genç girişimcileri beklediklerini tabir etti.
T-BİGGY’nin; Celal Bayar, Adnan Menderes, İzmir Kâtip Çelebi üniversiteleri ve sivil toplum kuruluşları ile iş dünyası iş birliğiyle kurduğu özgün düzenekle tüm paydaşların iş fikri olan girişimcilere ulaşması, ağırlaştırılmış girişimcilik eğitimi ve mentorluk hizmetlerinin verilmesi ile iş planının hazırlanması süreçlerine aktif bir formda dahil edildiği de kaydedildi.

Takviye alan girişimcilere, Yaşar Üniversitesi bünyesinde bulunan Minerva ve ODTÜ Teknokent kuluçka merkezlerinde yer alma, mentorluk ve girişimcilik eğitimleri de sağlanıyor.

Genç teşebbüsçüler, iki kurumun geniş bağlantı ağı sayesinde yatırımcı iş ortaklarından yatırım alma bahtı da yakalayabiliyor.
Teşebbüsçüler ayrıyeten, BİGG programındaki uygulayıcı kuruluş deneyimi ve başarısı yüksek ODTÜ Teknokent ile kuvvetli irtibat ağı ve güçlü alt yapıya sahip Yaşar Üniversitesinin uygulayıcı kuruluşu olduğu T-BiGGY ile fikirlerini karlı bir iş modeline dönüştürmek ve muvaffakiyete ulaşmak için de fırsat elde etmiş olacak.
Davet kapsamındaki alanlarda iş fikri olan ve bunu hayata geçirmek için fırsat arayan genç teşebbüsçüler, T-BİGGY’den detaylı bilgi almak ve müracaatları için https:t-biggy.yasar.edu.trweb sayfasını ziyaret edebilecek.
Programa, üniversitelerin rastgele bir ön lisans, lisans, yüksek lisans yahut doktora programına kayıtlı öğrenciler yahut mezunları başvurabiliyor.
Başvuranların, daha evvel Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Dayanağı ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. basamağı kapsamında dayanak almamış olması, ön müracaat tarihi prestijiyle rastgele bir işletmenin paydaşlık yapısında yer almaması da gerekiyor.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık