Google, Arama Sonuçlarını Geliştirdi

google-arama-sonuclarini-gelistirdi-zZrc1YYc.jpg

Google, birkaç ay evvel arama yaptığınız mevzu hakkındaki bilgilerde daha fazla sekme sunan yeni bir orta yüz test etmeye başlamıştı. Bu yenilikler sonunda kullanıcılara sunulmaya başladı.

Arama sonuçları kalın, renkli sekme başlıkları ve farklı fontlar yerine artık yeni pastel başlık formatına sahip ve sekme çizgileri ise daha dar lakin daha kalın bir dizayna sahip. Ayrıyeten Takip Et butonu da sol taraftan sağ tarafa alındı. Kelamı uzatmadan yapılan değişikliklere geçelim:

(Baştaki imajlar eski, başka iki manzara ise yeni versiyonu gösteriyor.)

Hava Durumu

Hava durumunu arattığınızda evvelden karşınıza hareketsiz bir fona sahip bilgi kartı çıkıyordu. Artık ise havanın durumuna nazaran animasyonlara sahip olan ve daha sade bir bilgi kartı çıkıyor.

Spor

Ligler ve kadroların arama sonuçlarında pek bir farklılık yok lakin makul bir oyuncuyu arattığınız vakit artık oyuncunun istatistiklerini makul bir sekmede bulabileceksiniz.

Kurgusal Karakterler

Sinemalarda yahut dizilerde yer almış kurgusal karakterleri arattığınızda artık onların kimler tarafından canlandırıldığına dair bilgi veren bir sekme bulunacak. Ayrıyeten bu karakterlerin şahsî özellikleri, yaşadıkları yerler, doğum tarihleri yahut kaç çocuğa sahip oldukları üzere ince ayrıntılar da artık arama sonuçlarında belirecek.

Müellifler

Muharrirleri Google’da arattığınızda artık onların yapıtlarını görebileceğiniz bir sekme bulunacak. Muharririne nazaran değişecek formda, muharrirlerin yazdığı kelamları yahut şiirleri de artık bir sekme halinde görebileceksiniz.

Yemek

Google’da bir meyveyi, sebzeyi yahut hayvansal gıdayı arattığınızda artık karşınıza arattığınız yiyecek ile alakalı tarifler çıkacak. Bu sayede bu yiyecek ile neler yapabileceğinize daha kolay karar verebileceksiniz.

Müzik

Yeni orta yüz ile birlikte artık müzik kümelerini arattığınızda, küme üyelerini gösteren bir sekme ile karşılaşacaksınız. Bu sayede kümede kimin nasıl göründüğünü daha yeterli anlayabileceksiniz.

Buna ek olarak müzik kelamları de başka bir sekme olarak gelecek. Şarkıyı arattığınızda müziğin kelamları aşağıda hâlâ belirecek fakat kelamlar için farklı bir sekme de olacak.

Google, bu değişiklikler ile birlikte kullanıcılara daha kolay bir kullanım sunmayı planlıyor ve görünüşe nazaran başarılı olmuş üzere. Google uygulamanızı güncelleyerek bu özelliklere göz atabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık