Youtube İzlenme Süresi İyileştirme Nasıl Yapılır?

youtube-izlenme-suresi-iyilestirme-nasil-yapilir

Youtube, medyanın özellikle sanal ortamlarda yaygınlaşmaya başladığı bu dönemde popülerliğini arttıran bir video paylaşım platformu. On altı yıldır video paylaşmaya ve video izlemeye izin veren bu platform, internet reklamcılığının popülerleşmesi ile birlikte içerik üreticilerine videolarının herhangi bir zamanına reklam ekleme ayrıcalığı sundu. Youtube, video sahiplerine reklam kullandıkları videolarının izlenme süresine ve sayısına göre para ödeme politikasını başlattı. Evde ek gelir oluşturmak isteyen insanlar ise Youtube’da video üreticisi olmak için harekete geçti. Her kanalın videosu izlenemeyeceği için içerik üreticileri; videolarının ne kadar süre izlendiğine dikkat etmek zorunda kalıyor. Çünkü izlenme süresi, videolarının ön sıralara çıkması ve etkileşim alabilmesi için tek şansları.

Kaliteli Videolar Üretin

Bu platformda para kazanmayı kafasına koymuş kullanıcıların büyük bir kısmı profesyonel kamera, ışıklandırma ve video düzenleme programları kullanıyor. Fakat bu videoların içerikleri doyurucu olmadığında, izleyiciler videoyu izlemeden başka bir videoya geçebiliyor. Bu yüzden içerik ile görsel hitap dengesini iyi ayarlamak gerekiyor.

Clickbait Yöntemi ile İzleyici Çekmeye Çalışmayın

Clickbait dediğimiz yöntem, ilgi çekici başlıklar oluşturabilmek için kullanılan ama aslında videonun içeriğini yansıtmayan başlıklar yazma yöntemidir. Bu yöntem ile videolarınıza izleyici toplayabilirsiniz fakat videonuzu izlemeye başlayan kullanıcılar videonun aslında başlık ile hiçbir alakası olmadığını fark ettiğinde videonuzu izlemeyi bırakacaktır.

Videolarınızı Bölümlere Ayırın

Youtube’u video izlemek için kullanan kullanıcıların büyük bir kısmı izleyecekleri videoların bölümlere ayrılmasını ilgi çekici buluyor. Örnek vermek gerekirse, videonuzun açıklama kısmında “0.00-0.15 intro kısmı” derseniz insanlar direkt olarak orayı atlayarak istedikleri bölüme ulaşabilirler. Bu da aslında izleyiciye istediği konuda video izlediğini hissettirir çünkü zaman kontrolü izleyicinin elindedir.

Videolarınızın İlk 15 Saniyesi Çok Önemli

Çok ünlü ve Youtube’u artık gelir kaynağı olarak kullanan ünlü video üreticilerinin videolarının hemen başında intro kullanmadığını görebilirsiniz. Bu ünlü içerik üreticileri, videonun ilk on beş saniyesine videolarından eğlenceli ve ilgi çekici bir bölüm koyarlar. Eğer eğlenceli bir vlog videosuysa komik bir ânı koyuyorlar, eğer bilgi anlatacaklarsa ufak bir giriş yapıyorlar. Bu on beş saniyenin ardından kendi girişlerini koyarlar ki bu izleyicileri oldukça etkiler

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık