Microsoft, 52 Bin TL’lik Surface Hub 2S’i Duyurdu

microsoft-52-bin-tllik-surface-hub-2si-duyurdu-A2RTBB3T.jpg

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, şirketlerin konferans salonları üzere iş birliğinin üst düzeyde olduğu ortamlarda kullanılmak üzere geliştirilen hepsi bir ortada PC mantığı ile tasarlanan Surface Hub serisinin en yeni eseri Surface Hub 2S’i resmi olarak duyurdu. Yepyeni Surface Hub’dan %60 daha ince ve %40 daha hafif olduğu argüman edilen Surface Hub 2S, nispeten daha küçük denebilecek 50 inçlik bir ekrana sahip.

Surface Hub 2S’in 50 inçlik ekranı 3:2 formata ve 3840×2160 piksel 4K+ çözünürlüğe sahip. 8 GB RAM ve 128 GB katı hal şoförü (SSD) bulunan aygıtın kalbinde ise 8. jenerasyon Intel Core i5 işlemci yer alıyor. Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet, USB Type-C, Type-A, HDMI ve DisplayPort takviyesine sahip olan aygıt modüler yapısı sayesinde donanım yükseltmeyi destekliyor.

90 derecelik görüş açısına sahip 4K çözünürlüklü bir kameraya sahip olan Surface Hub 2S, dijital not alma ve çizim süreçleri için bir Surface Pen ile birlikte geliyor. Sekiz uzak alan mikrofonuna ve stereo hoparlöre sahip olan aygıtta ivmeölçer, jiroskop ve ek olarak ortamın kalabalığını tespit etmek için bir Doppler sensör bulunuyor. işlenmiş alüminyum ve mineral kompozitten üretilen eser, platin kaplamalı olarak da temin edilebiliyor.

Windows 10 Team isminde özel bir Windows 10 sürümü kullanan Surface Hub 2S’te Microsoft Teams ve Skype kullanarak konferans toplantıları oluşturmak mümkün. Standart Win32 uygulamaların açılamadığı aygıt bir beyaz tahta olarak da kullanılabiliyor. Microsoft’un açıklamasına nazaran şirket toplantılarında büyük kolaylık sağlayacak Microsoft Surface Hub 2S’in fiyatı 8.999 dolar (52.553 TL) olacak.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık