Fibromiyalji Tedavisi

Fibromiyalji Tedavisi

Fibromiyalji, nedeni kesin olarak bilinmese de enfeksiyon, tramva ve stres gibi bazı tetikleyici durumlardan kaynaklandığı biliniyor. Ayrıca kalıtsal özelliklerden de kaynaklı olabiliyor.

Fibromiyalji genel sendromu, genel olarak kişilerde oluşan halsizlik, genel yorgunluk ve kemiklerde ağrı gibi durumların uzun süreli şekilde yaşanması durumudur. Bu durum uykusuzluğa da neden olabiliyor. Ayrıca yaşam kalitesinin düşmesi de söz konusu olabilir. Bu rahatsızlığın gitmesini sağlamak için bazı değişiklikler yapmak gerekebilir. Tedavisi zor olan ve uzun süren bir sendromdur.

Bu sendromda, kişinin kendine özen göstermesi önem taşır. Çünkü psikolojik nedenler, bu hastalıkta daha çok tetikleyici bir unsurdur. Bu yüzden günlük yaşam düzeninde farklılıklara gidilir.

Fibromiyalji Belirtileri Nelerdir?

Fibromiyalji rahatsızlığında belirli hassas noktalarda ağrı oluşabilir. Bazı noktalar, tetiklenen bölgelerdir. Bu bölgeler toplamda 18 kısım olarak belirleniyor. Bu kısımların üzerine sıkıca bastırıldığı zaman kişi ağrı duyuyorsa eğer, fibromiyalji sendromu yaşıyor olması muhtemeldir.

Baş arkası, ense, üst göğüs, kalçalar, dizler ve dirsekler bu bölgeler arasında yer alıyor. Bu beş bölgenin dördünde devamlı şekilde ağrı durumu varsa eğer fibromiyalji sendromunun belirtileri olarak kabul ediliyor. Bu durum eğer kişilerde mevcutsa, gereken önlemlerin alınması gerekir. Fibrominelji tedavisi için mutlaka uzman bir doktora görünmek gerekir.

Fibromiyalji Nasıl Tedavi Edilir?

Fibromiyalji tedavisi kişinin kendine daha iyi bakması, belirli ilaçlar kullanılması ile iyileşme süreci sağlanmaya başlanır. Fakat yaşam tarzının değiştirmesi bu konuda çok önemli bir etkendir. Kişinin kendisine iyi bakması gerekir. Normalinden daha farklı bir beslenme şekli bu konuda önem taşır. Ayrıca düzenli yapılan spor ve egzersiz bu konuda çok etkilidir.

Bu sendrom teşhisi koyulmuş kişilerde, egzersiz yapılması öneriliyor. Bu kişilerin günlük yaşamda antioksidan almaları fayda sağlar. Yürüyüş yapmak, beslenme konusunda daha sağlıklı ve sebze ağırlıklı besinler tüketmek de bu hastalık da olumlu bir etki oluşturur. Fibrominalji tedavisi hakkında siteden ayrıntılı bilgi de alabilirsiniz.

Kişi kafein tüketimini düzene sokarak da zaman için de bu sendromun etkisini azaltmış olur. Ayrıca günlük yaşamda gergin durumlardan, üzüntüden de uzak durarak daha dingin bir yaşam tarzı sağlamak gerekir.

Bu konuda daha detaylı Bilgi almak için https://ozelfizyoterapist.net/blog/fibromiyalji-nedir-fibromiyalji-tedavisi-en-etkili-4-yontem sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık