Boşanmalarda Kadınların Hakları Ne Şekilde Korunabilir?

Boşanmalarda Kadınların Hakları Ne Şekilde Korunabilir?

Eşiyle evliliğini yürütmekte zorlanan ve boşanmak isteyen kadınlar, Bursa boşanma avukatı bulmak ve boşanma sürecini en sorunsuz şekilde tamamlamak istemektedir. İyi bir avukatla çalışan kadınlar, boşandıkları zaman hukuki haklarını kazanabilmekte ve evliliğin bitmiş olmasına rağmen hak talebinde bulunabilmektedir.

Boşanma davalarında her kadının bilmesi gereken bazı hakları bulunmaktadır. Kadınların kendi haklarını koruyabilmesi ve kadının boşanma aşamasına gelmiş sorunlu evliliklerinden haklarını alabilmesi için bu haklarını bilmesi oldukça önemlidir. Günümüzde biten çoğu evliliğe bakıldığı zaman boşanan taraflar arasında kadınların daha fazla maddi ve manevi sorunlar yaşadığı görülmektedir.

Bu sorunların en aza indirilebilmesi için yapılabilecek bazı hukuki işlemler bulunmaktadır. Boşanmalarda her kadın nafaka, maddi ve manevi tazminat davaları, velayet alma davası, mal paylaşımı süreci gibi taleplerde bulunabilmektedir. Eğer davada kadın haklı olursa, bu durumlardan faydalanması çok daha kolay olmaktadır.

Boşanan Kadınların Hakları Nelerdir?

Başarılı bir boşanma, yalnızca yasal olarak kadın ve erkeğin evliliğini bitirmemekte, buna ek olarak kadının haklarını korumaktadır. Hak koruma yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkan nafaka, boşanma sonucunda maddi durumun sarsılması, evlilikten olan çocuğun bakım ihtiyaçlarının giderilmesi gibi sebeplerden dolayı talep edilebilmektedir. Ayrıca eğer aldatma ve şiddet gibi ciddi bir boşanma nedeni varsa, mağdur olan eş maddi ve manevi tazminat davası açarak haklarını koruyabilmektedir.

Boşanma halinde genellikle çok daha mağdur durumda olduğunu görülen kadınlar, boşanma sebebi ve evlilik ile ilgili olan yasalar gibi hususlara göre haklarını alabilmektedir. Eğer evliliğiniz boşanma ile sonlanacaksa ve boşanma sonucunda hukuki haklarınızı en iyi şekilde korumak istiyorsanız, iyi bir avukatla çalışmanız tavsiye edilmektedir.

Bu sayede tüm haklarınızın farkında olarak ve en önemlisi evlilik süresinde aldığınız maddi veya manevi kayıpları en az düzeye indirerek boşanma sürecini sona erdirebilirsiniz. Bursa velayet avukatı hizmeti de sunan Kemal Uslu Avukatlık Bürosu, hem evliliği sonlandırma sürecinde açılacak davalar için hem de bu süreçte yapılacak eylemlerin danışmanlığı için faaliyet göstermektedir.

Kadının Haklarını Korumak İçin Boşanma Davasına Ek Olarak Açılacak Davalar Nelerdir?

Yasal yollarla evliliği sonlandırmak için açılan boşanma davaları, yalnızca eşlerin ayrılmasını sağlamaktadır. Ancak söz konusu boşanmada kadının haklarının korunabilmesi ve evlilikten alınan maddi ya da manevi zararın minimum düzeye çekilebilmesi için ek davalara başvurulabilmektedir. Özellikle mağdur olan kadınların evlilik sonrası haklarını koyabilmesi için açılabilecek ek davalardan bazıları şu şekildedir:

  1. Maddi ve manevi tazminat davası
  2. Nafaka davası
  3. Mal paylaşım davası
  4. Velayet davası
  5. Ziynet talep davası

Yukarıda belirtilen hukuki süreçler, kadınların hem maddi hem de manevi olarak desteklenmesini sağlamaktadır. Bursa ağır ceza avukatı olarak da hizmet veren büromuza ulaşarak haklarınız hakkında danışmanlık alabilir ve davalarınızın lehinizde sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık