E-Ticaret Siteleri için 4 YouTube İçerik Fikri

outube_video_icerik_uretme-

YouTube içerik fikri üretmek hobi kanalı ya da içerik üretilebilen bir alanda oldukça kolayken e-Ticaret siteleri için fikir bulmak zorlayıcı olabiliyor. “Hangi alanda ne tür içerikler üretilmeli?” en çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle firmalar dijital alanlarda ticaretlerini sürdürmeye devam ediyorlar. Küçük işletmeler, girişimciler ve büyük ölçekteki işletmeler ürün ve hizmetlerini online olarak e-Ticaret sitesinde, sosyal medya üzerinde satabiliyorlar. E-Ticaret sitesiniz yeni ya da eski olsun sitenizi tanıtmak için sosyal medya platformlarının gücünden faydalanmak gerekiyor. YouTube kanalı açarak ürün ve hizmetinizi en iyi şekilde tanıtabilir ve pazarlama maliyetlerinizi en iyi şekilde yönetebilirsiniz. E-Ticaret siteleri için 4 YouTube içerik fikri nedir, bu fikirler nasıl uygulanmalıdır, gelin yakından inceleyelim.


Hizmet ve Ürün Tanıtımı


Tüketici, bir ürün ya da hizmete ihtiyaç duyduğunda ilk olarak Google ve YouTube’da olup olmadığını inceler. Yakın çevresinde almak istediği ürün veya hizmet bulunsa bile internetteki satışları incelemek ister. Tam da bu noktada potansiyel müşterinin karşısına çıkmanız gerekiyor. YouTube kanalı olan bir e-Ticaret sitesi, kullanıcılara güven vererek marka otoritesini inşa etmeye başlar.


Sattığınız ürünler ve sunduğunuz hizmetler kaliteli ve başarılı olsa da insanlara ulaşamadığınızda bunların pek de önemi kalmıyor. E-Ticaret sitenizin YouTube kanalı için içerik üretirken hizmet ve ürün tanıtımı videolarını mutlaka kullanmalısınız. E-Ticaret sitenizde sattığınız ürünlerin özelliklerini, hangi ihtiyacı karşıladığını videolarınızda anlatırken aynı zamanda kargo, iade ve değişim süreçlerinizi de anlatabilirsiniz.


Yeni bir e-Ticaret siteniz varsa sitenize trafik almanız biraz zaman alabilir bu yüzden Google’ın ardından en büyük arama motoru konumunda bulunan YouTube’u tercih edebilirsiniz. YouTube, diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi hızlı etkileşim almanızı sağlar. Ürününüzü almayı düşünen ya da sizden aldığı ürünü kullanan bir kullanıcı tanıtım videonuzun altına fikrini yorum atarak belirtebilir.


Özel günlerde ya da indirim dönemlerinizde uyguladığınız kampanyaları kullanıcılara haber verebilir ve direkt olarak satın almaya yönlendirebilirsiniz. YouTube analitik kullanarak dönüşüm, tıklama ve görüntüleme istatistiklerinizi inceleyebilir ve yeni kampanyalarınızı planlayabilirsiniz.


Ürün Karşılaştırma


E-Ticaret sitenizin sosyal medya pazarlamasını yaparken YouTube kanalı üzerinde ürün karşılaştırma videoları çekebilirsiniz. Ürün karşılaştırma videoları YouTube üzerinde en çok izlenen video türlerinden bir tanesidir. Satışını yaptığınız ürünler arasında, farklı markaların ürünleri arasında farkları anlatarak kullanıcıların davranışlarını ölçümleyebilir ve satın almaya yönlendirebilirsiniz. Rakiplerinizi takip eden bir kullanıcı için videonuz merak uyandırır ve videoları izlemeye tıklayabilir. Gelen kullanıcıyı YouTube kanalı içinde tutmak için ürün karşılaştırma videoları için oynatma listesi oluşturabilirsiniz.


YouTube içerik fikirleri arasında yer alan ürün karşılaştırma videoları özellikle yeni bir ürünü tanıtırken kullanılır. Geliştirilen ve eksikleri giderilen ürün ya da hizmetinizi eskileriyle karşılaştırabilir, ürün sınıfları arasında farkları anlatabilir ve aynı kategoride bulunan ürünlerden farkınızı anlatabilirsiniz.


Satın almaya yönlendirme bu video fikri oldukça uygundur. Seçimi kullanıcılara bırakarak iki ürününüzün satın alma uzantısını açıklama bölümünde paylaşabilirsiniz. Ürünlerin fiyatlarını ve özelliklerini karşılaştıran web siteleri bulunsa da video içerik olarak izleyen kullanıcılara, YouTube kanalınız ile ulaşabilirsiniz.


Nasıl Yapılır? İçerikleri

Üretim ve hizmetinizi kullanıcılara göstermenin en etkili yolu “nasıl yapılır?” içerikleridir. YouTube içerik fikri arasında yerini alan “nasıl yapılır” videolarında üretim aşamalarını paylaşabilirsiniz. E-Ticaret sitenizde satışını yaptığınız ürünleri nasıl ürettiğinizi, gönderim, paketleme, ödeme hizmetinizin sürecinin nasıl olduğunu YouTube kanalı üzerinde paylaşabilirsiniz.


Müşterilerin güvenini kazanmak için ofisinizdeki çalışma arkadaşlarınızı paylaşabilir ya da ofis turu yapabilirsiniz. Ürün ve hizmetinizi nerede üretiyorsanız orada video içerik üretimine başlayabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınızın görüşlerini alarak interaktif bir video oluşturabilir, üretim aşamalarını, ekip arkadaşlarınızın görevlerini, nerede rol aldıklarını video içeriğinizde gösterebilirsiniz.


E-Ticaret sitelerinin YouTube kanallarında mutlaka üretim videoları yer almalıdır. Günümüzde en küçük işlerde bile “nasıl yapılır” videoları en çok izlenen YouTube içerikleri arasında yer alırken e-Ticaret sitenizi ve kurumunuzu tanıtabilirsiniz.


Sağlık, gıda ve kullanıcıların satın alırken daha seçici olduğu sektörlerde ürün satışı yapıyorsanız üretim tesisinizin hijyenini, steril ortamı ya da el değmeden paketleme hizmetinizi tanıtabilirsiniz. En çok izlenen video içeriklerinden olan “nasıl yapılır içerikleri” ile kullanıcıların güvenini kazanabilirsiniz.


Soru Cevap Videoları


E-Ticaret sitelerinin kategorileri arasında yer alan sıkça sorulan sorular bölümünde müşterilerin sorabileceği sorular yer alır. Bu bölümdeki soruları videolarınızda yanıtlayabilirsiniz. E-Ticaret sitenizdeki ürün ve hizmetlerinizi daha iyi anlatabilmek için soru cevap videoları oluşturabilirsiniz.


YouTube video içerik fikirleri arasında yerini alan soru cevap videoları, en çok izlenen YouTube kategorileri arasında yer almaktadır. Ürün ve hizmetinizi satın almak isteyen birçok müşterinin aklında soru bulunurken bunların yanıtlarını vermenin en kolay yolu YouTube videolarıdır.


Kullanıcılar soru cevap videolarının altında merak ettikleri soruları sorabilirler ve bu sayede sonraki video içeriğinizin sorularını belirlemiş olursunuz ya da yorumlarda yanıtlar vererek etkileşimi arttırabilirsiniz. Ürün açıklaması ya da hizmet detayını yetersiz bulan kullanıcılar sitenizden direkt olarak çıkabilir ve dönüşüm oranlarınız düşebilir. Bu yüzden YouTube üzerinde video içerik hazırlayarak merak edilen konuları aydınlatabilirsiniz.


Yaptığınız kampanya sonrasında mail kutunuz sorularla dolduğunda ya da müşteri hizmetlerinizde çağrılar arttığında müşterilerin geri dönüşlerini değerlendirerek kampanya öncesinde videolar paylaşabilirsiniz. E-Ticaret sitenizde ürün ya da hizmetinizin altında bu Youtube içerik videolarını kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar sitenizde daha fazla zaman geçirirken Google ve YouTube aramalarında üst sıralarda çıkabilirsiniz.


E-Ticaret siteleri için 4 YouTube içerik fikrini sizler için anlatmaya çalıştık. Ayrıca YouTube Kanalınızın Tanıtımı İçin 5 Öneri! adlı içeriğimize de göz atabilirsiniz! YouTube kanalınızda paylaşılabilir ve izlenebilir video içerikleri üretmek için Turkey Video Network ile kolayca iletişime geçebilirsiniz. Turkey Video Network markalar ile içerik üreticilerini bir araya getirirken e-Ticaret siteleri için strateji planlama, prodüksiyon hizmetleri vermektedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık