LG UltraGear 17G90Q Tanıtıldı: İşte Özellikleri

lg-ultragear17g90q-tanitildi-iste-ozellikleri-QTun1eba.jpg

Güney Koreli teknoloji devi LG, eser gamını dizüstü oyun bilgisayarı ile genişletti. Düzenlediği bir aktiflikte yepisyeni dizüstü bilgisayarını duyuran şirket, “UltraGear 17G90Q” ile oyuncuları mest etmeyi başaracak üzere görünüyor. Pekala LG’nin birinci oyuncu dizüstü bilgisayarı, kullanıcılara neler vadediyor?

LG’nin birinci oyuncu dizüstü bilgisayarı, 17,3 inç büyüklüğünde FHD çözünürlük sunan bir LCD ekranla geliyor. sRGB renk uzayının yüzde 99’unu destekleyen, 1 ms gecikme mühletine sahip olan ve 300 Hz’ye kadar tazeleme oranı sunabilen dizüstü bilgisayar, sade ve ince tasarımı ile de dikkat çekiyor. O denli ki UltraGear 17G90Q, sırf 21,4 mm kalınlık kıymetine sahip. Eserin yükü ise 2,7 kilogram olarak kayıtlara geçti.

Karşınızda LG’nin ilk oyuncu dizüstü bilgisayarı

LG UltraGear 17G90Q, Intel’in 11. kuşak Tiger Lake H işlemcilerinden güç alıyor. GPU cephesinde ise NVIDIA GeForce RTX 3080’in varlığını görüyoruz. Bu yüksek gücü 32 GB’ye kadar RAM ve 1 TB de SSD ile taçlandıran mühendisler, buhar odası formundaki özel soğutma sistemi ile de oyun tutkunlarına ısınmanın olmadığı bir tecrübe vadediyorlar. Bu dizüstü bilgisayarı satın alan tüketiciler, UltraGear Studio isimli yazılım üzerinden dizüstü bilgisayarlarının sıcaklık kıymetini takip edip, ince ayarlar yapabilecekler.

LG’nin birinci oyuncu dizüstü bilgisayarı, temas seçenekleri açısından da epeyce güçlü. Bu bağlamda; bir adet USB 4 Gen 3 Type-C, bir adet USB 3.2 Gen 2 Type-C, iki adet USB 3.2 Gen 2 ve bir adet de HDMI portuna sahip olan model, Ethernet kablosu portunu da içeriyor. Lakin bu porta pek de gerek olmayabilir zira LG UltraGear 17G90Q, Wi-Fi 6E teknolojisine de sahip.

LG UltraGear 17G90Q teknik özellikleri

  • Ekran: 17,3 inç FHD LCD. 300 Hz tazeleme sRGB renk uzayının yüzde 99’u
  • İşlemci: 11. nesil Intel Tiger Lake H
  • RAM: 32 GB’ye kadar
  • Depolama: 1 TB SSD
  • GPU: NVIDIA GeForce RTX 3080

LG’nin piyasaya sürdüğü ilk oyuncu dizüstü bilgisayarının fiyatı açıklanmadı. Şirket, CES 2022’deki etkinliğinde UltraGear 17G90Q’yu da göstereceğini ve fiyatını da açıklayacağını söyledi.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık