İmajinasyon Teknikleri ile Kişisel Gelişim

Imajinasyon-850x567.jpg

İmajinasyon duyularımızın algılayamadığı çeşitli görüntüleri düşünce yoluyla algılama yeteneği olarak tanımlanabilir. Bu yeteneğinizi keşfederek ve ileri taşıyarak kişisel gelişim çalışmalarınıza farklı bir boyut katabilirsiniz.

İmajinasyon sanatçıların eserlerini oluştururken farkında olarak ya da bilinçsiz bir şekilde kullandıkları bir yetenektir. İlk çağlardan bu yana sanat ve düşünce hayatında sık sık kullanılmaktadır. Bu uygulama bazı yöntem ve tekniklerin hayata geçirilmesini ile geliştirilebilmektedir.

Sanat Alanında Kişisel Gelişim İçin İmajinasyon

İmajinasyon teknikleri başlıklı içeride bu teknik ve uygulamalar ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Siz de görsel yeteneğinizin gelişmesini sağlamak istiyorsanız mutlaka incelemenizi öneririz. Bu teknikleri enerjinizi nasıl yönetmeniz, duygularınızı nasıl kontrol etmeniz gerektiği konusunda size faydalı bir rehber olacaktır.

Elbette ki sanatla ilgilenen biriyseniz tek başına bu teknik hedeflediğiniz gibi eserler vermekte yeterli olmayabilir. Bir sanatçı birçok alanda kendini geliştirmekle mükelleftir. Hayal gücünüzün yanı sıra gözlem yeteneğinizin de ortalamanın üzerinde olması çok önemlidir. Ayrıca bilincinizi doğru bir şekilde yönetmeyi ve aklınızı maksimum kapasite ile kullanabilmeyi de bilmeniz gerektir. Dolayısıyla sürekli bir gözlem halinde olmalı, araştırmalarınıza aralıksız devam etmelisiniz.

Kişisel Gelişim kaynağında bulunan muhteşem içerikler bu konuda adım atmanıza fayda sağlayabilir. Oldukça yararlı bir kaynak olan Barsidea.com’da gelişiminize katkıda bulunacak sayısız içerik yer alıyor.

Sanat alanında kişisel gelişim için dikkate almanız gereken bazı konular şunlardır;

  • Ön yargılardan kurtulmak
  • Gözleme önem vermek
  • Farkındalığınızı arttırmak
  • Araştırmaktan asla vazgeçmemek
  • Sorgulamaktan asla vazgeçmemek

Bu yetiler size ilham vereceği gibi eserlerinizin niteliklerini arttırmanızda da faydalı olacaktır. Çevresinin farkında olmayan, kendini geliştirmeyen bir sanatçı adayından nitelikli eserler beklemek beyhude bir davranış olacaktır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık