En Güzel Duvar Aksesuarları

map_1600x

Yaşam alanımızı hoşumuza gidecek şekilde dekore etmek daha keyifli vakit geçirmemiz için elbette önemlidir. Vaktimizin büyük çoğunluğu evimizde geçer. Hal böyle olunca evimizin her tarafında gözümüze hoş gelecek detayların bulunmasını isteriz. Mobilyalar, halılar, perdeler ve aksesuarlar uyumlu bir ahenk içerisinde olursa ortama yayılan enerji de o kadar huzurlu olacaktır.

Duvar Aksesuarı Seçimi

Evde dikkat çeken en önemli detaylardan biri de duvarlardır. Duvarları zevklerimiz doğrultusunda; pastel, çarpıcı ve sıcak tonlarda boyayabiliriz. Bu aşamadan sonra her ortama anlam katan aksesuarlar duvarlarda da kendine yer edinebilir. Duvarlarda tercih edilecek aksesuarlar arasında her zevke hitap edecek ürünlere rastlamak mümkündür. Duvar aksesuarları sadece evde değil ofislerde de kullanılabilir. Siz de dilediğiniz ortama uygun duvar aksesuarları tercih ederek mekâna bambaşka bir soluk kazandırabilirsiniz.

Ahşabın Sıcaklığını Davet Etmeye Ne Dersiniz?

Hiç şüphesiz ki ahşap parçalar, bulunduğu ortama yaşanmışlık hissi ve sıcaklık katma konusunda birebir! Özellikle eskitme, vintage tablolar ile duvarlarınızın bir bölümünü dekore edebilirsiniz. Antre, oturma odası, yatak odası ya da mutfakta tercih edilebilecek birçok ahşap pano ya da figürler ile mekânda otantik bir hava yakalayabilirsiniz. Üzerinde yazı detayı bulunan panolar her baktığınızda size pozitif bir mesaj verip, gülümsemenize neden olabilir. Ya da üzerinde kahve fincanı gibi mutfak gereçleri bulunan ahşap çerçevelere mutfağınızda yer vererek davetkâr bir yaklaşım edinebilirsiniz.

Hazır ahşaptan bahsetmişken raf ve tereklerden söz etmemek tabii ki olmaz! Boş duvarlarınızı dekore etmenin en etkili yöntemlerinden biri de raf kullanmaktır. Masif detayların hâkim olduğu bir ortamda dinginlik de ön planda olacaktır. Ayrıca raf ya da tereklerin üzerine nostaljik eşyalar, kitap ya da biblolar yerleştirilebilir.

Doğallıktan Yanayım Diyorsanız

Son yıllarda dekorasyonda doğal nesneler kullanmak pek çok kişinin tercihleri arasında yer almaya başladı. Evinize bir çiftlik havası dokunuşu yapmak isterseniz uygun gördüğünüz bir duvarda hasır şapka ve sepetlere yer verebilirsiniz. Hasır ya da bambu ürünler set halinde satıldığı gibi tek tek alınarak da kombinlenebilir. Ya da evinizde halihazırda bulunan eski hasır sepet, tabak gibi eşyaları da duvarınızda sergileyerek değerlendirebilirsiniz. Özellikle bohem ya da country stilini benimseyenler için; hasır, jüt, bambu ürünler tercih etmek yerinde bir karar olabilir. El emeği ile ortaya çıkarılan makrome tasarımlar da duvarlarınıza hoş bir zarafet katabilir. Doğal bir ağaç dalının ucundan sarkan makrome yaprak figürleri ile mekâna rüstik bir dokunuş yapılabilir.

Ferforje Duvar Aksesuarlarına Şans Vermek İster misiniz?

Dekorasyonda gösterişli tarzı sevenler ferforje duvar aksesuarları arasından seçim yapabilirler. Özellikle avangart salonlar için tasarlanmış olan, iddialı aksesuarlar görmek mümkündür. Örneğin; modern tarzı ile ön planda olan yaprak, kuş, çiçek gibi figürleri yansıtan metal aksesuarlar duvarlarınıza zengin ve şık bir görünüm katabilir. Ferforje aksesuarların bazıları bir çerçeve içerisinde yer alırken bazıları etrafı boş şekilde duvara monte edilir. Siyah ve metal duvar aksesuarları da son yılların en popüler seçenekleri arasında yer alır. Özellikle mutfaklarda kullanım için uygun olan kahve köşesi setleri arasından seçim yapabilirsiniz. Örneğin; ”coffee time” temalı bir tablo tercih ederek kahve standınızın üzerindeki duvar boşluğunu anlamlı şekilde doldurabilirsiniz. Ya da siyah duvar aksesuarları arasından dünya haritası şeklinde bir ürün tercih ederek çalışma odanıza uygun bir dokunuş yapabilirsiniz. Fotoğraf ya da notlar asmanız için uygun olan ferforje panolar da vardır. Bu panolar led aydınlatmalar ile süslenerek ortama hoş bir ambiyans katılabilir. Duvarlarınızı dekore ederken; ortamın büyüklüğünü ve zevklerinizi göz önünde bulundurmanız gereklidir. Doğru yapılmış bir duvar dekorasyonu ile yaşam alanınızı özel ve farklı kılabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık