Eskişehir Fizyoterapist

eskisehir_fizyoterapist_h4052_c2cbb

Fizyoterapistler, insanlarda hastalıklar sonucu oluşan hareket kısıtlanması, felç gibi rahatsızlıkların iyileşme sürecinin hızlanması için uygulanan tedavi yöntemidir. Fizik tedavi yöntemi oldukça işlevli ve pek çok hastalıkta uygulanan bir yöntemdir.

Bu yöntem fizyoterapi alanında hizmet almış kişiler tarafından uygulanır. Öncelikle hastaya fizik tedavinin gerekli olduğuna dair doktor tarafından teşhis koyulur. Daha sonra ise Eskişehir fizyoterapist uzmanı hasta için bir tedavi planlaması yapar. Bu yöntem uygulanmaya başlanır. Zaman içinde hasta iyileşmeye başlar.

Fizyoterapistler Hangi Hastalıklar İçin Tedavi Uygular

Fizyoterapistler pek çok rahatsızlık için tedavi yöntemi uyguluyor. Beyin hasarları sonucunda oluşan felç, yüz felci, omurilik yaralanmaları gibi tüm rahatsızlıklar için fizik tedavi yöntemi uygulanabilir. Boyun, bel fıtığı, omurga hastalığı ve sinir yaralanmaları durumlarında da fizik tedavi yöntemi uygulanır.  

Ayrıca kişilerde bulunan duruş bozukluğu, spor sonrası oluşan yaralanmalar, eklem rahatsızlıkları gibi durumlarda da fizik tedavi etkili bir yöntemdir. Çeşitli kas ve kemik rahatsızlıkları ile ilgili pek çok konuda fizik tedavi yöntemi uygulanır.

Yumuşak doku hastalıkları, kırık sonrası tedavi, iltihaplı eklem hastalığı gibi pek çok hastalıkta fizik tedavi yöntemi uygulanır.

Bunların dışında bazı hastalığı bulunan kişilerde ise bu yöntem uygulanmaz. Hamile olan, kalbinde pil takılı olan, vücuttaki kanserli bölgeler ve açık yaralar için fizik tedavi yönteminin uygulanması mümkün değildir.

Fizyoterapistlerin Amacı Nedir?

Eskişehir fizyoterapist olan kişilerin asıl amacı, insanların normal yaşamsal faaliyetlerine devam etmesinin sağlanmasıdır. İyileşme sürecinin hızlanmasına destek olmak da temel amaçlardan biridir.

Fizik tedaviler sonrası, her türlü ağrılar azaltılır. Gergin kaslar gevşetilir. Kan ve lenf dolaşımı olumlu yönde etkilenir. Çeşitli yaralanmalar sonrasında normal hayata geçiş sürecinin hızlanmasının sağlanması da temel amaçlardan biridir. Ayrıca kişilerdeki duruş bozukluğu da zaman içinde düzeltilir.

Fizik tedavi uygulamaya başlandıktan sonra hasta olan kişi de zaman için de iyileşme süreci başlar. Sonrasında ise rahatsızlığı azalan kişinin yavaş yavaş sosyal hayatına geri dönmesi sağlanır. Hastanın psikolojik olarak da kendini daha iyi hissetmesi sağlanmış olur.

Bu başarılı fizik tedavi yöntemlerinden faydalanmak için Eskişehir fizyoterapist hizmeti almak mümkündür. Bunun için de https://ozelfizyoterapist.net/lokasyonlar/eskisehir-evde-fizik-tedavi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık