Az Sermaye ile Yapılabilecek Yeni İş Fikirleri

az-sermaye-ile-yapilabilecek-yeni-is-fikirleri

Kendi işinizin patronu olmak istiyor eğer ne iş yapacağınıza karar veremiyorsanız, bu iş fikirleriyle kendinizin geliştirerek deneyimleyebilirsiniz.

Çalıştığınız işinizi değil de yeni iş fikirleri ile büyümek mi istiyorsunuz?  Hedeflerinize ulaşmanın tek yolu kendi işinizi mi kurmak? Öyleyse planlı bir halde isteklerinizi gerçekleştirmek için harekete geçmelisiniz.

Az sermayeyle yapılabilecek kazançlı iş fikirleri hakkındaki fikir edinmek de ilk adımınız olsun. Aşağıdaki iş fikirlerinden bazıları küçük bir araştırma sonrasında geliştirerek deneyimlenebilecek. Bazı iş seçenekleri için eğitimler alınarak, özelliklere haiz olunarak yapılabilecek türde.

İş fikirlerinin kesiştiği nokta, hepsinin düşük sermayeyle yapılabilecek olması! O vakit kıymetli vaktinizden daha fazla çalmadan, dikkatinizi çekmesini umduğumuz bol kazançlı iş fikirlerini tek tek incelemeye başlayalım.

Doğum ve Bebek Fotoğrafçılığı Yapmak

Sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde giderek daha fazla insan doğum ve bebek fotoğrafçılarını araştırıyor. Dolayısıyla anne babalar en özel anlarını profesyonel ellerle ölümsüzleştirirken, fotoğrafçılar da bu incelikli işten para kazanıyor.

Fotoğrafçının ismini duyurması ve normal olarak anne-babaya iyi hizmet vermesi yardımıyla, aylık gelir asgari ücretin “minimum” iki katına çıkıyor. Bu işe ne kadar uygun olduğunuzu anlamanız için ilk önce doğum ve bebekler hakkında geniş bir bilgi ve araştırma yaparak size uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Solucan Gübresi Üretim Tesisi Yapmak

Ülkemizde hızla gelişen bir sektör olarak yayınlanan solucan gübresi üretimini de listemize eklemek istedik. Solucan gübresi üretimi hem hasılatı bununla beraber çiftçiler tarafından giderek daha çok tercih edilmesi nedeniyle girişimcilerin yüzünü güldürmektedir.

Büyük sermayeler gerekmeyen bu iş için belli başlı şeyler ile bir seferliğine alınacak 150 bin tane civarında Kırmızı Kaliforniya Solucanı, 40 metrekarelik kapalı bir alan ve 7 metrekarelik bir reaktör olarak belirtiliyor.

Böylelikle büyük ölçekte para kazandıracak bir solucan gübresi üretim tesisi açılmış oluyor. Fakat solucan gübresi üretimine daha küçük ölçeklerde de başlanabiliyor. Solucanların sayısı 3 ayda bir ikiye katlanacağından, kısa sürede oldukça daha çok solucana ve daha fazla oranda gübreye haiz oluyorsunuz.

Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak

Teraryum ve minyatür bahçelerinin son zamanlarda ne kadar popüler bulunduğunu biliyorsunuz, değil mi? Peki, yapımı da oldukça eğlenceli olan bu minik yeşil bahçelerle para kazanmak talep eder misiniz? Aslında iyi bir satış yeteneğiniz var ise ve yaratıcılığınıza güveniyorsanız, çeşit çeşit minyatür bahçeleri yapabilir, kişiye özel sipariş alarak müşterilerinize orijinal seçenekler sunabilirsiniz.

Kısa bir inceleme ve birkaç küçük tecrübe etme neticesinde rahatlıkla uzmanlaşabileceğiniz bu alanda, firmalarla anlaşarak onlar için üretim yapmanız da olası. Fakat her işte olduğu benzer biçimde bunda iş girişimi içinde emek vermeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık