10 Project Winter Taktiği

10-project-winter-taktigi-7TLPhCSb.jpg

Hayatta kalan olarak vazifelerimizi yerine getirip basitçe hayatta kalmaya çalışsanız da, hain olduğunuzda iş bir epey değişiyor. Zira Project Winter arkadaşlarınızı sırtından bıçaklamayı epeyce eğlenceli bir hale getiriyor.

Türlü türlü numaralar çevirip beşerler ile aranızda hem itimat oluşturup hemde onları yok edecek planlar yapmanız gerekiyor. Natürel ki bu iş her vakit da kolay olmuyor. Hal bu türlü olunca biz de yeni başlayanlar için yahut hali hazırda oynayanlar için Project Winter hakkında birkaç taktik hazırlamaya karar verdik.

Project Winter taktikleri:

  • Hayatta kalanlar için: Kümeler halinde dolaşın
  • Hainler için: Yalnız kurt taktiği
  • Nasıl inanç inşa edeceğinizi öğrenin
  • İnsanları trollemeyin
  • Yanlışsız yönlendirme yapmasını öğrenin
  • Kaçmaktan korkmayın
  • Hainler için: Her vakit birinci saldırıyı siz yapın
  • Hayatta kalanlar için: Özel rolleri çabucak açıklayın
  • Her vakit bağlantı halinde olun
  • Değerli bilgileri ne vakit açıklayacağınızı bilin

Hayatta kalan için: Kümeler halinde dolaşın

Oyunda oluşan büyük kümeleri yok etmek hayli sıkıntı. Şayet oyuncu yanındaki başka oyunculara güvenmeyi başarabilirse hainleri kolaylıkla köşeye sıkıştırıp öldürebilirler. Ancak bu iş tam bir grup oyunu ve öbür oyunculara büsbütün güvenmenizi gerektiriyor.

Hainler için: Yalnız kurt taktiği

Koyun kılığına girmiş kurt olmak mutlaka cezbedici. Lakin hainlerin üstesinden gelmek her vakit kolay değildir. Bunun yerine, hainlerden birinin mümkün olduğu kadar saf görünmesi başkasının ise insani olarak mümkün olduğunca hain puanı kasması gerekiyor. Gereğince güçlü olmayı başarırsanız beşerler daha küçük kümelere ayrıldığında onları avlayabilirsiniz.

Nasıl itimat inşa edeceğinizi öğrenin

Hain yahut hayatta kalan farketmeksizin ekip arkadaşlarınızla nasıl inanç oluşturacağınızı bilmeniz gerekiyor. İtimat olmadan ittifak kurmak zordur ve inanç olmadan öbür oyuncuları köşeye sıkıştırmak da zordur. Yapacağınız faydalı şeyleri diğerlerinin gözü önünde yapmak oburlarının itimadını kazanmak için ülkü yollardan biri.

İnsanları trollemeyin

İster hayatta kalan olun, ister hain olun oyun dışı bırakılmanın yahut oyundan atılmanın en kolay yollarından biri sözün tam tabiriyle oburların oyununu baltalamak. Natürel ki “eğlence” hedefli bir baltayla diğerlerini kovalamak komik lakin oyuncular hain olsun yahut olmasın hudut bozucu beşerler ile işbirliği yapmak istemeyecektir.

Hakikat yönlendirme yapmasını öğrenin

Yönlendirme yaparken, “Burada bir sığınak var!” üzere yalnızca telsizden duyulan bir tabir pek kimsenin işine yaramaz. Bunun yerine “Kabinin kuzeyine gidin” üzere daha bariz yönlendirmeler vermek işleri kolaylaştırır. Bilinmeyen talimat vermek grup arkadaşlarına olan itimadı kaybetmenin yollarından bir tanesi. Zira garip talimatlarla onları gözlerden uzak bir yere yollamak hainin planladığı bir tuzak olabilir.

Kaçmaktan korkmayın

Herkesin ne vakit uzaklaşacağını ve ne vakit kaçacağını bilmesi gerekir. Bazen elinizdeki silah her neyse onu bırakıp inançlı bir yere kaçmaktan öteki bir seçeneğiniz olmaz. Bilhassa sıhhatiniz önemli manada tehlikeye girecekse genel olarak kaçmak savaşmaktan çok daha mantıklı bir tahlil oluyor.

Hainler için: Her vakit birinci saldırıyı siz yapın

Teğe bir bir savaşta, birinci vuran oyuncu çoklukla kazanan taraf olur. Ancak güçlü bir yakın vuruş saldırısı gerçekleştirmek biraz vakit alıyor ve ıskaladığınız takdirde hayatta kalan oyuncuya yetişmeniz bir oldukça güç olur. Bu yüzden sinsi davranmak işin sırrı oluyor. Hayatta kalanları bir ayı tuzağına düşürmek yahut bir ağacın yahut sığınağın gerisine saklanıp sürpriz bir atak yapmak üzere.

Hayatta kalanlar için: Özel rolleri çabucak açıklayın

Bu durum biraz iki ucu keskin kılıç tadında ama her şeyi erkenden gerçekleştirmek yeterlidir. Bu durum bilhassa ekipte bir Defector (Defector, Secure crates, Deva packages üzere özel şeyleri yeteneği ile açabildiği için rolü büyük) varsa geçerli. Elbette hain kendini Defector olarak ilan edebilir ve bu süreçte oyuncunun vefatına sebep olabilir. Ama şunu bilmelisiniz ki kadroya yardım etmek asil bir fedakarlıktır.

Her vakit bağlantı halinde olun

Telsizin sessizliği kuşku uyandıracak en kolay yoldur. Bu yüzden mümkün olduğunca kadro arkadaşlarınızla bağlantı halinde olduğunuzdan emin olun. Bu, hayatta kalanların, herkesin ne yaptığına göz kulak olmasını sağlar. Hainler için de, etkin olarak ve konuşarak itimat inşa ederken düşmanlarını takip edebilmesini sağlar.

Değerli bilgileri ne vakit açıklayacağınızı bilin

Bazen, hayatta kalan bile olsanız gruba hakikat bilgi sunmamak değerlidir. “Doğuya gidiyorum” üzere bir tabir hainlerin sizin için orada bir pusu hazırlamasına imkan sağlayabilir. Güvenlik için oyuncuların gittiği istikamet hakkında palavra söylemek ve takip edilme durumunda ayak seslerini dinlemek hayli kullanışlı bir taktiktir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık