Google AdSense Nedir, Nasıl Kullanılır?

adsense

Online dünyada dijital içerik üreterek para kazanmanın pek çok yolu var. Bunlardan bir tanesi de blogunuza ya da internet sitenize reklam almaktır. Lakin herkes bir reklamveren bularak mutabakat yapamayabilir. İşte bu noktada devreye Google AdSense hizmeti giriyor. Google AdSense ile internet sitenizde otomatik olarak gösterilen reklamlar yayınlayabilir ve bunlar üzerinden farklı fiyatlar kazanabilirsiniz.

Maalesef herkes Google AdSense hizmetinden yararlanamıyor. Kullanmak için Google tarafından belirlenen kimi kurallara uymalısınız. Fakat etkin olarak kullandığınız bir internet siteniz varsa büyük ihtimalle rastgele bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız. Kayıt olduktan sonra verilen kodu sitenize yapıştırın ve para kazanmanın tadını çıkarın. Google AdSense nedir, nasıl kullanılır gelin biraz daha ayrıntılı inceleyelim.

Google AdSense nedir?

Google AdSense; reklamverenlerle yayıncıları birleştiren bir köprüdür. Bir şirket Google’a reklam verir, bir yayıncı Google AdSense’e kaydolur. Şirketin verdiği reklam, yayıncının internet sitesinde ya da blogunda yayınlanır. Google ortadan bir hisse alır ve geri kalan reklam fiyatını yayıncıya verir. İşte Google AdSense budur.

Google AdSense reklamlarının içeriği internet sitenizle alakalı olabileceği üzere olmayabilir de. Zira bu reklamlar bir havuzdan seçilir ve anlık olarak yapılan fiyat teklifleri ortasından en yüksek olan her vakit bir adım öndedir. Şayet yayınlanan reklamların internet sitenize uygun olmadığını düşünüyorsanız bunu düzenlemeniz de mümkün.

Google AdSense nasıl kullanılır?

  •  Buradan Google AdSense kayıt sayfasını açın.
  •  Google hesap bilgilerinizle giriş yapın.
  •  Reklam yayınlamak istediğiniz internet sitesinin adresini yazın.
  •  Google’dan inceleme isteyin.
  •  Dilerseniz bu ortada verilen reklam kodunu sitenizde reklam görünmesini istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.
  •  İnceleme sonucuna nazaran sitenizde reklam yayınlanmaya başlar.
  •  Süreç tamam.

Google AdSense kullanmak için atmanız gereken birinci adımlar bu formda. Kayıt olurken sizden Google hesabınızda bulunmayan ek bilgiler istenebilir. Tüm bunları gerçek ve aktüel bir halde girmeniz son derece kıymetli. Zira reklam almaya başladığınız vakit ödeme ve fatura kesiti üzere süreçler bu bilgileriniz üzerinden gerçekleşecek.

Google AdSense hesabınıza birden fazla internet sitesi ya da blog ekleyebilirsiniz. Değerli olan, internet sitenizin Google Reklam Politikaları’na uygun bir yayın yapıyor olmasıdır. Yazı ve görsel oranına dikkat ederek faal olarak yayın yapan internet sitelerinin bir adım önde olduğunu unutmayın.

Google AdSense kullanmak mantıklı mı?

Şayet ürettiğiniz içerikleri farklı bir yayıncıya satmıyorsanız ya da şahsen reklamverenlerle görüşerek özel sponsorluk mutabakatları yapmıyorsanız internet siteniz ya da blogunuz üzerinden para kazanmanın tek yolu Google AdSense üzere görünüyor. Sonuçta Google’ın elinde bir yığın reklam var ve bunları bir yerlerde göstermek zorunda.

Google AdSense reklam ağının öne çıkan özelliği, size devamlı reklam sunuyor olması. Farklı ağlardan reklam beklemek her vakit karlı sonuçlanmaz. Fakat Google AdSense az da olsa her vakit bir gelir akışı sağlar. Bu nedenle en azından internet sitenizin bir köşesini buna ayırmak hiç de kötü bir fikir değil.

Google Reklam Politikaları’nın son derece sıkı olduğunu unutmayın. Google tek taraflı olarak yayıncıyı AdSense sisteminden geri dönülmez bir biçimde çıkarabilir. Yayınlarınızın faal olarak izlendiğini ve Google’ın bu hususta acımasız olduğunu unutmayın. Birçok vakit bu durum büyük bir sorun yaratmaz lakin ne olacağı da aşikâr olmaz.

Google AdSense hangi reklamları gösteriyor?

Google AdSense sistemi epey kolay çalışıyor. Şirket Google’a reklam veriyor, Google bu reklamı yayıncının ayırdığı alanda yayınlıyor ve herkes karlı çıkıyor. Google AdSense tarafından internet sitenizde gösterilen reklamlardan kazandığınız fiyat her bir reklamda değişiklik gösterebilir. Lakin en yüksek fiyatı aldığınızdan emin olabilirsiniz.

En yüksek fiyatı alıyor olmanızın nedeni Google’ın bunu bilerek yapıyor olması. Google AdSense reklamları otomatik olarak seçilir. Lakin bu seçim sırasında reklamverenler verdikleri fiyata nazaran öne çıkarlar. Reklam açık artırması metodunu uygulayan Google, her vakit yüksek fiyat veren şirketleri öne çıkarır. Yani herkes kazanır.

Bu demek değil ki parayı veren düdüğü çalar. Son kelam her vakit yayıncıdadır. Google AdSense tarafından internet sitenizde yayınlanan reklamlardan mutlu değilseniz denetim paneli üzerindeki Engelleme Denetimleri ile hangi tıp reklamların sitenizde yayınlanmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık